SaaS

Wij combineren rijke functionaliteit met workflows zodat processen sneller en efficiënter verlopen. Gebruiksvriendelijke portalen ontsluiten de pensioenadministratie voor deelnemers, werkgevers en de backoffice. Met behulp van Business Intelligence analyseert u data en rapporteert u probleemloos.

Aan de hand van geoptimaliseerde ontwikkel- en securitystandaarden zoals het Visma Cloud Delivery Model (VCDM) en Visma Application Security Program (VASP) behoort onze pensioenoplossing tot de meest efficiënte en veilige in Nederland. 

De voordelen

 • Schaalbare Cloud-Based IT-architectuur voor alle pensioenadministraties en -regelingen.
 • Optimaal in te passen in uw IT-ecosysteem.
 • Security conform de meest actuele standaarden en ISO-gecertificeerd.
 • 24 x 7 beschikbaar inclusief support voor eventuele incidenten.
 • Volledige deelnemers en werkgeversadministratie, eenvoudig te integreren met onze rechten-, beleggingsadministratie-, polis- en excasso-administratie.
 • Altijd up-to-date software die voldoet aan wet- en regelgeving.
 • Uitgebreide terugwerkende kracht functionaliteit inclusief verantwoording en audit trail.
 • Assurance verklaringen voor infrastructuur, onderhoud en beheer, aan de hand van toetsingskader (58 COBIT controls) van De Nederlandsche Bank.
 • Modulaire opbouw: integrale oplossing met onze óf uw eigen portalen (headless).

 

Meer over Visma Idella Product Suite      Contact

DPaas

Met Digital Pension Administration as a Service (DPaaS) biedt Visma Idella pensioenfondsen en -uitvoerders een schaalbare en efficiënte oplossing voor operationele transactieverwerking.

De DPaaS biedt alle voordelen van onze SaaS-dienstverlening voor Pensioen, Excasso en Beleggen, aangevuld met mutatie- en transactieverwerking zoals het doorvoeren van echtscheidingen en waardeoverdrachten.

Eerste- en tweedelijns communicatie met werkgevers en deelnemers behoort ook tot de mogelijkheden. Ook bieden wij deze dienst in de vorm van Business Continuity Service. Wij springen bij in tijden van drukte en uitval van uw eigen medewerkers. 

 

De voordelen

 • Alle voordelen van onze SaaS-dienstverlening.
 • Assurance rapportages toegespitst op uw pensioenadministratie. 
 • Risicobeheersing conform Good Practices van De Nederlandsche Bank. 
 • Operationele continuïteit gewaarborgd.
 • Heldere SLA-afspraken over tijdige en juiste verwerking. 
 • Voorspelbare en lagere kosten per deelnemer.

 

Meer over DPaaS      Contact

Communiceren

Onze samenleving digitaliseert. Deelnemers en polishouders verwachten dat hun pensioenfonds, verzekeraar of bank hen op toegankelijke en heldere wijze informeert over hun persoonlijke financiële situatie en mogelijkheden. Visma Idella biedt tal van oplossingen om deze informatie wens in te vullen, zoals bijvoorbeeld:

Calculeren

Onder het nieuwe pensioenakkoord is rekenen op basis van scenario's de norm. Visma Idella biedt diverse kant en klare calculatie modules waarmee met hoge performance, complexe berekeningen uit grote hoeveelheden data worden gegenereerd. Bijvoorbeeld voor DB- en DC-URM berekeningen, maar ook voor grootschalige scenario analyses ten behoeve van beleidsanalyse en
-advies en besluitvorming. 

Ook is VIPS Futurama beschikbaar voor organisaties die in eigen beheer calculatie modules willen ontwikkelen. VIPS Futurama biedt naast calculeren ook de mogelijkheid om met deelnemers te communiceren en hen te informeren. 

Succesverhalen van klanten

pensioenfons-horeca-catering.png

Een van de grotere pensioenfondsen in Nederland. Ruim 1,2 miljoen deelnemers vertrouwen op Idella.

Lees meer

dsm.png

Een efficiënte pensioenadministratie die net dat beetje meer biedt. Visma Idella is er trots op.

Lees meer

spf.png

 


Visma Idella kan niet stilzitten: dit is het pensioenproduct dat Nederland pas echt in beweging houdt.

Lees meer