Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe blogs?
Laat dan hieronder uw e-mailadres achter! 

newsbanner blog TT.jpg

20 juni 2024

Transitie naar Wtp verloopt soepel met de Transitie Tool

De transitie naar het nieuwe pensioenstelsel vraagt veel aanpassingsvermogen van pensioenfondsen en pensioenuitvoerders. Om hen te ondersteunen en de overgang soepel te laten verlopen, heeft Visma Idella de Transitie Tool en het Transitie Comfort Programma (TCP) ontwikkeld.

Lees meer

newsimage blog6709.jpg

19 juni 2024

Heeft uw pensioenfonds al een alternatief plan B achter de hand?

De inwerkingtreding van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) betekent ook de verplichting om verschillende scenario’s in kaart te brengen van de transitie naar de nieuwe pensioenregelingen. Oftewel, pensioenfondsen moeten een goed doordacht plan B achter de hand hebben, mocht hun originele plan (niet langer) werkbaar blijken. Maar hoe ziet zo’n plan B eruit? Visma Idella biedt verschillende opties aan.

Lees meer

newsimage blog6584-1.jpg

12 juni 2024

Sneller schakelen en altijd voldoen aan veiligheidseisen

De preferred partners binnen ons ecosysteem bieden niet alleen specifieke dienstverlening maar ook state-of-the-art software. Met onze software – de Visma Idella Product Suite (VIPS) – is het voor pensioenfondsen mogelijk om aanpassingen te configureren en is zelf programmeren niet nodig. Maar de combinatie van ons ecosysteem en VIPS kent nog meer voordelen. Benieuwd?

Lees meer

newsimage blog6583.jpg

31 mei 2024

Visma Idella biedt keuzevrijheid, zodat je echt verder komt

Om een goede pensioenuitvoering met state-of-the-art software te kunnen bieden, werkt Visma Idella met een ecosysteem van preferred partners. Deze specialisten in specifieke vakgebieden zijn op basis van strenge criteria door ons geselecteerd. Bij ons kies je alleen wat jouw pensioenfonds echt verder helpt. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer

23 mei 2024

Het wiel opnieuw uitvinden of succesvol samenwerken met specialisten?

Het Nederlandse pensioenlandschap verandert voortdurend. Niet alleen door de Wet toekomst pensioenen (Wtp) maar ook door nieuwe behoeften vanuit de markt en door actuele wet- en regelgeving. Hoe speel je daar adequaat op in?

Lees meer

Dora image.jpg

14 mei 2024

"Secure your financial future: Een deep dive in DORA met Visma Idella"

De Digital Operational Resilience Act (DORA) wordt vanaf januari 2025 een vereiste voor EU-financiële instellingen. Onze sprekers, Lilian Rolefes en Corinna Angel, delen op 26 juni '24 waardevolle inzichten over DORA-compliance. Zij bespreken ook de specifieke stappen die Visma Idella neemt om de veiligheid en compliance van uw pensioenadministratie te waarborgen.

Interesse?

newsimage blog6372.jpg

17 april 2024

VIPS Transition Tool biedt inzicht en zorgt voor een makkelijke migratie

Nieuwe wetgeving – zoals de Wet toekomst pensioenen (Wtp) – veroorzaakt vaak de nodige weerstand. En de transitie naar een nieuw pensioenstelsel zorgt bij sommige pensioenfondsen voor onzekerheid. Om die onzekerheid weg te nemen heeft Visma Idella de VIPS Transition Tool ontwikkeld die ook los aangeboden wordt aan (zelfadministrerende) fondsen. Meer weten over de mogelijkheden van de VIPS Transition Tool?

Lees meer

top.jpg

10 april 2024

"Transitie naar het nieuwe pensioenstelsel: wacht niet te lang!"

Met de inwerkingtreding van de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) op 1 juli 2023, startte een overgangsfase van vierenhalf jaar. 1 januari 2028 lijkt misschien nog ver weg, maar daarvoor moet er nog veel gebeuren. Bij Visma Idella is de eerste partij met een regeling onder de Wtp inmiddels gestart en bij die pensioenfondsen is de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel in volle gang. Want waarom zou je wachten?

Lees meer

Dora image.jpg

26 februari 2024

"Secure your financial future: Een
deep dive in DORA met Visma Idella"

De Digital Operational Resilience Act (DORA) wordt vanaf januari 2025 een vereiste voor EU-financiële instellingen. Onze sprekers, Lilian Rolefes en Corinna Angel, delen op 21 maart '24 waardevolle inzichten over DORA-compliance. Zij bespreken ook de specifieke stappen die Visma Idella neemt om de veiligheid en compliance van uw pensioenadministratie te waarborgen.

Interesse?

Nieuwsbericht Visma Idella en Data Trust Conclusion bundelen krachten op weg naar betere datakwaliteit in pensioenadministratie.jpg

23 februari 2024

"Visma Idella en Data Trust Conclusion bundelen krachten op weg naar betere datakwaliteit in pensioenadministratie"

Visma Idella, voorloper in software en diensten voor pensioenadministraties, slaat de handen ineen met Data Trust Conclusion, dé experts in het checken en managen van pensioendata. Samen maken we een onafhankelijke controle van de data van pensioenfondsen mogelijk. Tegelijkertijd kunnen we zo de weg naar een toekomstbestendig pensioenfonds veiligstellen.

Lees meer

Nieuwsbericht 2.jpg

1 februari 2024

"Visma Idella verlengt SaaS-overeenkomst met PGGM in het kader van Wet Toekomst Pensioenen "

Visma Idella heeft de samenwerking met PGGM Pensioenbeheer vernieuwd door de Software as a Service- (SaaS-) overeenkomst voor de pensioen- en uitkeringen- administratie uit te breiden en te verlengen. Voor pensioencommunicatie aan deelnemers en werkgevers wordt het door Visma Idella geacquireerde eBenefits platform ingezet. Het Visma-ecosysteem vormt het IT-fundament voor onder andere de dienstverlening aan StiPP

Lees meer

SPOA midsize2.jpg

29 januari 2024

"Visma Idella verwelkomt SPOA in innovatieve pensioenadministratie"

Visma Idella is verheugd om aan te kondigen dat Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA), heeft gekozen voor Visma Idella als nieuwe pensioenuitvoerder. Deze samenwerking luidt een nieuw tijdperk in voor SPOA en is een cruciale stap richting een geavanceerde en flexibele pensioenregeling, volledig in lijn met de Wet Toekomst Pensioenen..

Lees meer

News Image Dora 202401.jpg

25 januari 2024

"DORA: Actie vereist in de pensioensector"

DORA weet de pensioensector behoorlijk op te schudden. In het streven  naar verbeterde digitale weerbaarheid zijn harmonisatie en risicobeheren cruciaal. In deze update staan we stil bij de impact van DORA op pensioenfondsen en pensioenuitvoeringsorganisaties. Ook zoomen we in op de op 17 januari 2024 gepubliceerde technische normen en standaarden.

Lees meer

Nederlands bos (1) (1).jpg

15 december 2023

"Zo maakt Visma op sustainable wijze software"

Hoe kan een digitale dienstverlener als Visma Idella maatschappelijk verantwoord ondernemen? Software bestaat toch gewoon uit eentjes en nulletjes ergens in de cloud? Erwin Frank legt uit hoe Visma Idella als softwareontwikkelaar/uitvoerder wel degelijk duurzaam bezig is en bijdraagt aan een sustainable wereld.

Lees meer

HNPF geel logo.png

12 december 2023

"Het Nederlandse Pensioenfonds en Visma Idella bundelen krachten voor geruisloze overgang naar de FPR"

Het Nederlandse Pensioenfonds (HNPF) en Visma Idella zijn een samenwerking aangegaan in de overgang naar het nieuwe stelsel. De eerste werkgever met een Flexibele Premieregeling (FPR) start vanaf april 2024, ondersteund door Visma Idella een toonaangevende uitvoerder voor pensioenfondsen.

Lees meer

News image DORA.jpg

7 november 2023

"Explore samen met Visma Idella hoe u voldoet aan de nieuwe Europese wetgeving van DORA"

DORA staat voor Digital Operational Resilience Act en is op 16 januari van dit jaar van kracht geworden. Deze nieuwe Europese wet- en regelgeving moet lijn brengen in de versnipperde regelgeving die in verschillende EU-landen geldt. In dit blog leggen we uit wat DORA inhoudt en hoe Visma Idella klanten helpt om aan de eisen te voldoen. 

Lees meer

Visma-Spain-Office-meeting_DSC89 (1).jpg

9 oktober 2023 

"Transitie naar het nieuwe pensioenstelsel: onze portalen bieden pensioenfondsen en deelnemers overzicht, inzicht en controle"

Een hele grote verandering is het aanstaande nieuwe pensioenstelsel. Moeten we ons zorgen maken over het opgebouwde pensioen of is het alleen maar een systeemwijziging en blijft voor de rest alles bij het oude?

Lees meer

News image security blog.jpg

25 september 2023

"Security en compliance vormen de fundering van onze dienstverlening"

In een wereld waar financiële gegevens en persoonlijke informatie digitaal worden verwerkt en opgeslagen, is aandacht voor security en compliance essentieel. Daarom investeert Visma Idella aanzienlijk in beveiliging van systemen en de strikte naleving van wet- en regelgeving. 

Lees meer

Visma idella Sonja (2).jpg

24 september 2023

"Vooral door de open cultuur en platte organisatie ben ik bij Visma Idella gaan werken"

“Ik vind een goede werksfeer een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden: open cultuur, platte organisatie, elkaar helpen, klant centraal zetten. Veel organisaties roepen het, maar er zijn er maar weinig die er ook echt naar leven.” Sonja: “Het beheren van een pensioenadministratie en het uitbetalen van pensioenen is een enorme verantwoordelijkheid.

Lees meer

Nederlands bos (1) (1).jpg

13 september 2023

"Visma Idella start samenwerking met Trees for All"

Visma Idella heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan, met als een van de belangrijkste doelen het neutraliseren van de eigen CO2-voetafdruk. Daarom heeft Visma Idella besloten de daad bij het woord te voegen en partner te worden van Trees for All, want de natuur wacht niet!

Lees meer

01-Office-180 (2).jpg

12 september 2023

“Dankzij onze portalen zien deelnemers heel concreet hoe ze ervoor staan en wat ze kunnen doen om hun situatie te verbeteren"

Voor veel mensen is ‘het pensioen’ een abstract begrip. ‘Ja, ik heb wel een pensioen geloof ik. Maar hoe het daar precies mee zit…’ Onze missie is om met gebruikersvriendelijke portalen het pensioen concreet, inzichtelijk en persoonlijk te maken. “We moeten af van die algemene verhalen over ons veranderende pensioenstelsel." 

Lees meer

Marry-go-round small.jpg

18 augustus 2023

"De WTP-caroussel: hoe stevig is het IT-fundament van uw uitvoerder?"

'Het spel is op de wagen', luidt de deze zomer veel gehoorde  wieleruitdrukking. Het verwijst naar het moment waarop ‘de problemen beginnen’ of ‘chaos op handen is’. In de pensioensector is het spel zeker op de wagen. Iedereen probeert een plekje te bemachtigen op de mooiste paarden in de carrousel, of stapt er juist even vanaf om wat afstand te nemen en te bezinnen

Lees meer

Nieuws SPV - News image dd270623.jpg

27 juni 2023

"Ook verloskundigen kiezen voor Visma Idella"

Stichting Pensioen voor Verloskundigen brengt de pensioen-, uitkerings en financiële administratie begin 2024 onder bij Visma Idella. Een van de redenen voor de overstap is dat Visma Idella zeer sterk is op IT-gebied, een cruciale factor in de aanstaande WTP-transitie.

Lees meer

Newsimage Blog#8.jpg

14 juni 2023

"Evenwichtig oversteken: hoe krijgt u zekerheid over een onzekere toekomst?"

Het invaarmoment
De meeste partijen vinden het behoorlijk spannend. Het onzekere zeker maken: dát is waarmee wij onze klanten ondersteunen — met behulp van onze Transition Tool. Op basis van URM (Uniforme Rekenmethodiek) maken we berekeningen waardoor de oude en nieuwe wereld vergelijkbaar worden. Oftewel, we vergelijken appels met appels

Lees meer

News image blog7.jpg1 juni 2023

"Klaar voor de start… 
Zó borgt u de datakwaliteit van uw deelnemers-administratie"

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. U komt alleen goed uit als uw uitgangspositie klopt. Die wordt in belangrijke mate bepaald door de datakwaliteit van uw deelnemersadministratie. Daar staat of valt alles mee.

Lees meer

26 mei 2023

"Visma Idella wint Visma Security Award"

Tijdens Visma's jaarlijkse MD Summit in Oslo wisselen alle ruim 170 Visma bedrijven kennis en ervaring uit over actuele IT trends. Op woensdag 24 mei zijn diverse awards uitgereikt, onder andere de Visma Security Award.
"and the winner is ......."


Lees meer

Newsimage RailOV.png

24 mei 2023

"Pensioenfonds Rail & OV en Visma Idella continueren samenwerking"

Pensioenfonds Rail & OV kiest voor voortzetting van de samenwerking met Visma Idella. In 2024 gaat Pensioenfonds Rail & OV over op het nieuwe VIPS Pensions as a Service platform van Visma Idella. De werkgevers- en deelnemersadministratie draait nu nog op het on-premise systeem van Visma Idella, maar gaat volledig naar een cloudomgeving.

Lees meer

Nieuwsbanner Blog6.jpg

15 mei 2023

"Gestructureerd oversteken? Kom uit de ivoren pensioentoren en experimenteer!"

Praktische inzichten doet u alleen op in een praktijkomgeving: de Experience Labs van Visma Idella. In een letterlijke lab-setting onderzoeken we samen met onze klanten simulaties van de nieuwe pensioenwereld. U beleeft hoe het er straks daadwerkelijk aan toegaat.

Lees meer

News Image DNB artikel.jpg

8 mei 2023

"Visma Idella reageert geschokt op DNB rapportage over informatiebeveiliging"

Het recent door DNB gepubliceerde rapport Benchmarkrapportage Informatiebeveiliging doet de pensioensector op zijn grondvesten schudden. Pensioenfondsen en hun uitvoerders halen op het gebied van informatiebeveiliging gemiddeld genomen op geen enkel punt het verwachtingsniveau van toezichthouder DNB. “Een schokkende, maar niet verrassende constatering”, zo stelt de directie van Visma Idella. 

Lees meer

News image blog 5.jpg

4 mei 2023

"Visie op de post-transitiewereld: waar brengt de stelselherziening ons?"

In deze blogpost doen wij onze duit in het filosofische zakje door ons licht te schijnen op de vraag: ‘Waar brengt de stelselherziening ons?’ (Spoiler alert: in een pensioenwereld die over het algemeen beter is.)

Lees meer

News image blog.jpg

26 april 2023

"Datakwaliteit en de transitie: hoe krijgt u grip op het invaarmoment?"

De transitie naar het nieuwe pensioenstelsel is een once-in-a-lifetime experience, we landen met zijn allen in een compleet nieuwe wereld. U wilt dus vooral niet ergens in 2027 (of later!) ontdekken dat uw datakwaliteit niet op orde blijkt te zijn. De grote vraag is: hoe krijgt u grip op het invaarmoment?

Lees meer

_DSC2008 (1).jpg

18 april 2023

‘De data-discussie’: 3 aandachtspunten rondom de transitie

Heel werkend Nederland. 20 miljoen pensioenrekeningen. 1.500 miljard euro aan vermogen. Hoe verdeel je het geld goed als je met zulke grote hoeveelheden data te maken hebt? Het streven is om iedereen erop vooruit te laten gaan.

Lees meer

Fasade_11 (1).jpg

6 april 2023

"Pensioenfonds Avebe en Visma Idella bundelen krachten voor geruisloze overgang van pensioen- en financiële processen"

Op 6 april 2023 kondigen Visma Idella en Stichting Pensioenfonds Avebe een samenwerking aan om de pensioen- en financiële processen van het pensioenfonds te optimaliseren en te moderniseren.

Lees meer

_DSC3322 copy (1).jpg

4 april 2023

"Timmer uw IT-omgeving écht goed dicht: de kracht van security by design"

Fondsen en uitvoerders zitten op de data van miljoenen Nederlanders. Hun financiële en persoonsgegevens staan allemaal opgeslagen in uw systemen. En maandelijks is er sprake van enorm veel financiële transacties. Hier komen hackers op af als vliegen op stroop. Voor hen valt er immers nogal wat te halen. Daarom is het zaak om alles goed dicht te timmeren.

Lees meer

02-Park-012 (1).jpg

28 maart 2023

"Gecoördineerd invaren in het nieuwe stelsel met de drietrapsraket"

De stelselherziening doorvoeren kan maar één keer gebeuren en het moet ook in één keer goed gaan. Geduld is een schone zaak, maar in dit geval is ‘gecoördineerde spoed’ ook nodig. Daarom hebben wij een alternatief gecreëerd: de drietrapsraket. 

Lees meer

Nieuwsbericht Persbericht Pon.jpg

23 maart 2023

"Stichting Pensioenfonds Pon brengt pensioenadministratie en excasso onder in onze Saas software"

Stichting Pensioenfonds Pon brengt met ingang van 1 januari 2024 haar pensioen- en excasso administratie en portalen onder in de SaaS software van Visma Idella. 

Lees meer

_DSC1716 copy (2).jpg

8 maart 2023

"Nieuw tijdperk, nieuwe tools: hoe realiseert u goede pensioencommunicatie?"

Pensioencommunicatie móet! Nu was het altijd al belangrijk om goed naar deelnemers te communiceren, maar met de ingang van het nieuwe pensioenstelsel kunt u er écht niet meer omheen. De risico’s komen grotendeels bij de deelnemer te liggen, die daardoor ook meer keuzemogelijkheden krijgt. 

Lees meer

news image.png

20 januari 2023

"We Love Pensions event op dinsdag 14 februari"

Bent u geïnteresseerd in Tech binnen een Pensioenfonds of -uitvoerder? Verneem de laatste inzichten in pensioenadministratie en -communicatie. Wij ontvangen u graag op We Love Pensions. ❤️

Lees meer

VismaHQ-8.jpg

12 januari 2023

"Door overname eBenefits biedt Visma Idella een complete oplossing voor pensioenadministratie en -communicatie"

Visma Idella neemt eBenefits over. eBenefits is een online platform voor pensioencommunicatie en gegevensuitwisseling dat pensioenfondsen en verzekeraars inzetten voor contact met werkgevers en deelnemers.

Lees meer

_DSC0036 (1).jpg

27 december 2022

"Bent u na een roerig jaar klaar voor de (pensioen)toekomst?"

2022 gaat de boeken in als een roerig jaar. Er woedt een oorlog op ons continent en in Nederland buitelen de crises over elkaar heen. Op pensioenvlak gloort er gelukkig hoop aan de horizon. Na jaren van gesteggel en discussies stemt de Tweede Kamer vlak voor Kerstmis in met de Wet Toekomst Pensioenen (WTP). 

Lees meer

02-Park-038 (4).jpg

14 december 2022

"Lees ons whitepaper Aanpak Wet Toekomst Pensioenen (WTP)"

Fondsen en uitvoerders zijn volop bezig met de voorbereiding op een megaverandering: de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Alle marktpartijen moeten tegelijkertijd door dezelfde deur. Het gevolg: een enorme vraag naar - en daarom belasting op - schaarse middelen. Hoe gaan we hier inventief mee om? 

Lees meer

04-Lake-young-people-474 (1).jpg

21 december 2022

"Klaar voor een transitie naar het nieuwe stelsel zónder hoofdbrekens?"

In de afgelopen tijd hebben we een reeks blogposts gewijd aan de aankomende transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Fondsen en pensioenuitvoerders zien zich geplaatst voor een spanningsveld: het maken van een gecontroleerde, voorspelbare en betrouwbare oversteek is essentieel, maar lijkt in deze onzekere tijden een illusie.

Lees meer

News afbeelding.jpg

15 december 2022

"Met Visma Idella goed gewapend tegen cyberdreiging"

DNB ziet cyberdreigingen in de maatschappij toenemen. Nieuwsgierig hoe wij onze klanten hierin faciliteren? 

Lees meer

18_10_04 - vsm -10594 (3).jpg

27 oktober 2022

"PGGM houdt voorlopig twee systemen na verlenging deal met Visma Idella"

Uitvoerder PGGM heeft voor de administratie van pensioenfonds Stipp het contract verlengd met Visma Idella. Bedoeling is dat de uitvoering moderner en goedkoper wordt.

Lees meer

News image stelselmigratie.jpg

26 oktober 2022

"Stelselmigratie: hoe gaat u van punt A naar punt B?"

Aangezien fondsen in hetzelfde tijdsgewricht de transitie doormaken, ontstaat er per definitie een schaarste aan middelen. Leidt dit tot een arena waarin de betrokken partijen vechten om resources? Wij zeggen: sla de handen ineen. Afstemming van timing en werkwijze is een keiharde noodzaak. Vanuit die gedachte hebben wij een roadmap voor een gecontroleerde, breed bruikbare transitieaanpak ontwikkeld.

Lees meer

_MG_0678 (1).jpg

24 oktober 2022

"Visma Idella neemt drie fondsen over van InAdmin RiskCo"

Visma Idella gaat de uitvoering doen voor drie pensioenfondsen die wegmoeten bij InAdmin RiskCo. Het gaat om de fondsen Lloyd’s Register, Trespa en AT&T. De fondsen hebben gezamenlijk een marktuitvraag gedaan om te kijken welke uitvoerders er beschikbaar zijn. Daar kwam Visma Idella als beste optie uit. De overgang vindt plaats met ingang van 2023.

Lees meer

01-Office-225-1 (3).jpg

10 oktober 2022

"Nieuw stelsel, nieuw communicatiebeleid: 7 ‘geluiden’ die deelnemers móeten horen"

Wilt u de transitie naar het nieuwe stelsel gecontroleerd en voorspelbaar doorlopen? Besef dan dat het hier in eerste instantie om een communicatievraagstuk gaat — níet om een IT-feestje. Het is hoog tijd dat fondsen en uitvoerders anders gaan communiceren op 7 hoofdgebieden.

Lees meer

02-Park-162 (1).jpg

19 september 2022

"Blauwdruk van een betrouwbare oplossing: integratie en open informatie-uitwisseling [deel 3]"

Het nieuwe stelsel zorgt voor veel vragen. Omdat nog niet alles duidelijk gekaderd is, is het soms nodig om uw eigen weg te vinden. Vol vertrouwen en met minimale inspanning. Hoe doet u dat? In 5 fases. Vandaag bespreken we fase 2, deel 3: de Solution Blueprint.

Lees meer

04-Lake-young-people-382 (1).jpg

12 september 2022

"Blauwdruk van een betrouwbare oplossing: communiceren, calculeren, administreren [deel 2]"

De Solution Blueprint is een blauwdruk van de oplossing waar u naartoe beweegt om een gecontroleerde, voorspelbare oversteek naar het nieuwe stelsel te maken. In totaal bestaat de oplossing uit 5 fases. Vandaag: deel 2, waarin we drie elementen van de oplossing bespreken: communiceren, calculeren en administreren.

Lees meer

01-Office-129-1 (3).jpg

5 september 2022

"Blauwdruk van een betrouwbare oplossing: stevig fundament [deel 1]"

In onze recente blogposts hebt u kunnen lezen dat de oplossing zich presenteert in een proces van vijf fases. De vorige keer bespraken we fase 1, ‘Analyse en verkenning’. Nu is het tijd ons te verdiepen in fase 2: de Solution Blueprint. Oftewel, de blauwdruk van een betrouwbare oplossing.

Lees meer

Takterrasse_02 (1).jpg

18 augustus 2022

"Overstap naar Visma Idella pakt goed uit voor BPF Waterbouw"

Visma Idella heeft als nieuwe uitvoerder tekortkomingen in de administratie van BPF Waterbouw hersteld en het bestuur geholpen weer 'in control' te komen. 

Lees meer

Blog 9 news image.jpg

11 juli 2022

"Fase 1 van de transitie:
een stevig fundament met analyse en verkenning"

Fondsen en uitvoerders bereiden zich volop voor of zijn zelfs al bezig met de veelomvattende transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Hét doel: de oversteek op een gecontroleerde, voorspelbare manier maken. Dit proces doorloopt u in vijf fases. Vandaag nemen we fase 1 onder de loep: analyse en verkenning.

Lees meer

_DSC7364-V1.jpg

27 juni 2022

"Gecontroleerde, voorspelbare transitie naar het nieuwe stelsel: illusie of realistische optie?"

Fondsen en uitvoerders zijn volop bezig met een megaverandering: de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Alle marktpartijen moeten tegelijkertijd door dezelfde deur. Het gevolg: een enorme belasting op schaarse middelen. Hoe gaan we hier inventief mee om?

Lees meer

Untitled.jpg

21 juni 2022

"Wie wordt Flevolandse zakenvrouw '22? De winnaar is op 24 juni bekend."

Onze Customer Success Director is genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van 2022, in de categorie manager. Na meerdere diverse spannende voorrondes bleek Janet bij de laatste drie te zitten. De winnaar is op 24 juni bekend.

Lees meer

News image blog 7.jpg

8 juni 2022

"Hoe doorloopt u de transformatie naar het nieuwe pensioenstelsel?"

In de afgelopen tijd hebben we verteld welke lessen we hebben geleerd in het Experience Lab Pensions, een samenwerkingsverband dat Visma Idella heeft gefaciliteerd. Hierin simuleren we een situatie waarbij het nieuwe pensioenstelsel al is ingegaan.

Lees meer

blog-7-news-image.jpg

24 mei 2022

"Lifetri kiest voor het pensioenplatform van Visma Idella"

Lifetri heeft voor het opschalen van haar bedrijfsvoering, inclusief uitkeringen, gekozen voor het nieuwe en moderne IT pensioenplatform VIPS van Visma Idella. De klantbediening blijft bij Lifetri. Visma Idella verzorgt per 1 januari 2022 de IT pensioenadministratie inclusief het beheer.

Lees meer

blog-6-news-image-new.jpg

22 mei 2022

"Is de unit-administratie écht een vereiste voor de solidaire premieregeling?"

In het huidige pensioenstelsel is er één collectieve beleggingspot. Bij en rondom het nieuwe stelsel wordt er gesproken over ‘potjes’, ‘persoonlijk pensioenvermogen’ en ‘zelf beleggen’. Dan wordt de link al snel gelegd met de bancaire, hypothecaire en levensverzekeringenmarkt.

Lees meer

Blog 4 news image.jpg

21 maart 2022

"2 lessen omtrent de solidaire premieregeling van het Experience Lab"

We staan aan de vooravond van een van de grootste wijzigingen van het pensioenstelsel ooit. Uiterlijk op 1 januari 2027 moeten alle fondsen de overstap naar óf de solidaire, óf de flexibele premieregeling hebben gemaakt.

Lees meer

Experience Lab news image.jpg

18 maart 2022

"Experience Lab Pensions wint PensioenPro Innovatie Award"

Het samenwerkingsverband, Experience Lab Pensions wint tijdens het PensioenPro jaarcongres op 17 maart 2022 de Innovatie Award. ‘Nuttig om op deze manier gezamenlijk op te trekken om de gevolgen van het nieuwe stelsel inzichtelijk te maken’, aldus de jury.

Lees meer

Blog 3 news image.jpg

9 februari 2022

"Excellente administratie cruciaal voor solidaire premieovereenkomst"

Uiterlijk 1 januari 2027 moet iedereen overgestapt zijn naar de premieregeling. Hoewel internationaal geprezen, is ook het Nederlandse pensioenstelsel immers toe aan verandering. De ambitie van het nieuwe stelsel is om het pensioen transparanter te maken en meer inzicht te geven in de totstandkoming van ieders pensioenkapitaal. 

Lees meer

News image.jpg

21 januari 2022

"Wie wordt de CoolBlue onder de pensioenfondsen?"

Het vertrouwen in het pensioenstelsel laat onder Nederlanders nog te wensen over. Dit is een van de redenen achter de invoering van een nieuw pensioenstelsel. Toch lijkt het herstel van het vertrouwen ook met het nieuwe pensioenstelsel niet zo vanzelfsprekend. Waarom is het essentieel om dit vertrouwen bij de deelnemer te herstellen? En wat is daarvoor nodig?

Lees meer

Header photo newsarticle press release ActuIt.jpg

11 januari 2022

"Met overname ActuIT claimt Visma Idella koppositie stelselherziening"

Visma, Europees leider in bedrijfsoplossingen in de cloud, neemt pensioencommunicatie-specialist ActuIT over. Met deze overname voegt marktleider Visma Idella waardevolle actuariële componenten en een pensioenplanner toe aan haar financiële ecosysteem.

Lees meer

_DSC0222 copy (3).jpg

5 januari 2022

"Op weg naar een nieuw pensioenstelsel - De deelnemer centraal"

Om aansluiting te houden bij de huidige arbeidsmarkt is het internationaal geprezen Nederlandse pensioenstelsel toe aan verandering. Uiterlijk 1 januari 2027 moet iedereen zijn overgestapt naar een nieuw soort pensioencontract: de premieovereenkomst.

Lees meer

image-1-2-2.png

5 augustus 2021

“Visma Raet splitst op in Visma | Raet en Visma | YouServe"Begin deze week is bekend gemaakt dat Visma | Raet zich opsplitst in Visma | Raet en Visma | YouServe, waarbij Visma | Raet zich focust op de publieke sector en Visma | YouServe de zakelijke markt bedient.

 

Lees meer

3-miljoen-700x467.jpg

14 juli 2021

“Visma delivers impressive 24,5% top-line growth in the second quarter of 2021"

Total revenue for the quarter was EUR 520 million, while EBITDA increased 23,2% to EUR 140 million. Visma’s core business areas grew substantially compared to Q2 of 2020. Visma Nordics grew by 23%; Visma Benelux by 20%; Visma Custom Solutions by 27%; and Visma’s geographical expansion areas in Central and Eastern Europe and Latin America by an impressive 71%.

Lees meer

3-miljoen-700x467.jpg

31 mei 2021

“Oproep aan pensioensector: kijk verder dan alleen pensioen!"Het nieuwe pensioenstelsel wordt waarschijnlijk een jaar later dan oorspronkelijk gepland ingevoerd. Toch is het volgens Renee Bies, Sales Consultant Eco-systems & Client Intake bij Visma Idella, verstandig om nu al voor te sorteren op de komst van het nieuwe pensioencontract. Pensioenfondsen moeten daarbij breder kijken dan pensioen alleen.

Lees meer

20 mei 2021

Inzicht in nieuw pensioencontract met NPC Experience LabVisma Idella introduceert het ‘NPC Experience Lab’. De pensioensector maakt hierin kennis met alle aspecten van het nieuwe pensioencontract (NPC). De voorgestelde Wet toekomst pensioenen beschrijft een groot aantal keuzes die sociale partners, pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties en fiduciair managers de komende tijd moeten maken. In het volledig configurabele NPC Experience Lab, begeleidt Visma Idella deze partijen in hun keuzes.

Lees meer

3-miljoen-700x467.jpg

23 april 2021

Geef inzicht in totale inkomen voor later met een pensioen-ecosysteem

 

Deelnemers aan pensioenregelingen hebben nu vaak geen inzicht in hun volledige inkomen voor later. Zeker met de komst van het nieuwe pensioenstelsel is dit een groot probleem, omdat er meer risico zichtbaar bij de deelnemer komt te liggen. Meer risico vereist meer transparantie en inzicht. Met het VIPS-ecosysteem biedt Visma Idella een uitkomst voor de deelnemers en voor alle partijen betrokken bij het inkomen voor later.

Lees meer

Vivat-Visma-Idella-700x467.jpg

1 april 2021

HG Capital en Visma: investeringsstrategie voor de lange termijn

 

Hg Capital is een private equity firm die samenwerkt met bedrijven die een overtuigend groeipotentieel op lange termijn hebben. Inmiddels ondersteunt HG de Visma familie al ruim 14 jaar, een tijd waarin Visma een consistente omzetgroei van ongeveer 20% per jaar heeft gerealiseerd.

Lees meer

24 maart 2021

Visma op plek 23 van de 15.000 meest inclusieve Europese bedrijven

 

De Financial Times heeft onlangs haar tweede jaarlijkse Diversity Leaders-rapport uitgebracht. Meer dan 100.000 werknemers in 16 Europese landen reageerden op een onafhankelijk onderzoek, om de diversiteits-prestaties van hun werkgever te beoordelen. 

Lees meer

Vivat-Visma-Idella-700x467.jpg

8 februari 2021

Visma sluit 2020 sterk af met 24% omzetstijging in Q4

 

Het vierde kwartaal (Q4) van 2020 vertoonde een aanhoudende groei met een omzetstijging van 24%. De totale omzet groeide met 23,9% tot € 489,2 miljoen, terwijl de EBITDA met 29,4% steeg tot € 139,3 miljoen.


Lees meer

Nieuws

Pensioenfonds Waterbouw live met ‘Digital Pension administration as a Service’ (DPaaS) van Visma Idella

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw heeft met ingang van het nieuwe jaar haar pensioen administratie ondergebracht in de ‘Digital Pension administration as a Service’ (DPaaS) van Visma Idella. Hiermee sorteert BPF Waterbouw, als een van de eerste pensioenfondsen in Nederland, voor op de aanstaande vernieuwing van het pensioenstelsel.

Lees meer

Nieuws

BPF Waterbouw brengt pensioen-administratie onder bij Visma Idella

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw, brengt per 1 januari 2021 haar pensioenadministratie onder bij Visma Idella. Hiermee is BPF Waterbouw de eerste afnemer van het nieuwe ‘Digital Pension Administration as a Service’ (DPaaS) van Visma Idella. 

Lees meer

Nieuws

Pensioen Pro: Visma Idella betreedt markt voor pensioen-administratie

Softwareontwikkelaar Visma Idella breidt zijn diensten voor pensioenfondsen uit. Het bedrijf gaat ook administratie en communicatie verzorgen, maar doet geen volledige pensioenuitvoering.

Lees meer

Vision-Paper.jpg

Nieuws

Vision Paper: het nieuwe pensioenstelsel

Visma Idella is een systeempartij in de BV Nederland. Dat brengt de verantwoordelijkheid voor de financiële toekomst van ruim 4 miljoen deelnemers met zich mee. Daarom heeft Visma Idella deze Vision Paper voor u en uw deelnemers ontwikkeld.

Lees meer

DPaaS.jpg

Nieuws

Visma Idella lanceert digitale pensioen-administratie

Visma Idella biedt de Nederlandse pensioenmarkt een nieuw uitbestedingsmodel: Digital Pension Administration as a Service ofwel DPaaS. Een nieuwe dienst waarbij de volledige pensioenadministratie, inclusief alle deelnemerinteractie, door Visma Idella wordt verzorgd. Deze nieuwe dienst biedt een oplossing voor kleine en middelgrote OPf-en en BPf-en.

Lees meer

18_10_04-vsm-09987-scaled.jpg

Nieuws

Visma Idella klaar voor landing nieuw pensioenstelsel

Visma Idella is klaar om de uitwerking van het pensioenakkoord in het VIPS-platform te laten landen. Het VIPS-platform, waarmee al voor ruim 3,2 miljoen Nederlanders de pensioenadministratie wordt gevoerd, wordt op specifieke punten doorontwikkeld om te voldoen aan het nieuwe pensioenstelsel.

Lees meer

Achmea-IM-Visma-Idella-bekrachtigen-samenwerking.jpg

Nieuws

Achmea IM en Visma Idella bekrachtigen samenwerking

Visma Idella, marktleider op het gebied van cloudoplossingen voor beleggings-, pensioen en uitkeringenadministratie en Achmea Investment Management, toonaangevende aanbieder van beleggingsproducten, bekrachtigen hun partnership.

Lees meer

COVID19_700x467.jpg

Nieuws

Wij staan nog steeds voor u klaar

Visma volgt de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus op de voet. We doen er alles aan om continuïteit van onze dienstverlening te borgen zodat we u nog steeds zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Lees meer

Visma-Idella-directie-team 700x467.jpg

Nieuws

Visma Idella benoemt nieuw leadership team

Visma Idella, marktleider op het gebied van innovatieve IT-oplossingen voor beleggings- en pensioenadministratie en (pensioen)uitkeringen, speelt continu in op de uitdagingen in de financiële sector.

Lees meer

Pauline-Frens-700x467.jpg

Nieuws

Pauline Frens start als Managing Director bij Visma Idella

Visma Idella, aanbieder van innovatieve IT-oplossingen voor beleggings- en pensioenadministratie en (pensioen)uitkeringen, heeft Pauline Frens benoemd tot de nieuwe Managing Director. De officiële overgang vindt vandaag, op 3 februari 2020, plaats.

Lees meer

eIDAS 700x467.jpg

Nieuws

Idella Finance Suite biedt authenticatie via eIDAS

Per 1 januari 2020 biedt Visma Idella de mogelijkheid voor alle Idella Finance Suite (IFS) klanten, om naast de DigiD ook middels eIDAS op de IFS portalen in te loggen. Dankzij de eIDAS is het nu mogelijk om makkelijk en veilig zaken vanuit het buitenland te regelen.

Lees meer

Vivat-Visma-Idella-700x467.jpg

Nieuws

VIVAT kiest Visma Idella als excasso dienstverlener

Verzekeraar VIVAT heeft, na een uitvoerig selectietraject, Visma Idella geselecteerd als excasso dienstverlener. Visma Idella gaat voor Vivat de verwerkingen van 130.000 maandelijkse pensioenuitkeringen verzorgen.

Lees meer

BNR-John-Reynders-700x467.jpg

Nieuws

John Reynders op BNR: "Visma bouwt aan één winnend team."

John Reynders, sinds kort Country Director van Visma Nederland, vertelt over het sponsorship met team Jumbo Visma in een uitgebreid interview op BNR Nieuwsradio.

Lees meer

Raet-P&B-Visma-Idella-700x467.pg.jpg

Nieuws

Idella en Visma Raet Pension & Benefits vormen samen Visma Idella

Visma heeft besloten zich nog intensiever op de Pensioenen, Beleggingen en Uitkeringen markt te richten en daartoe de krachten van Visma Raet Pension & Benefits en Idella te bundelen.

Lees meer

URM-700x467.jpg

Nieuws

Visma Idella klaar voor URM

Visma Idella is gestart met de in-productiename van de URM-software voor DB pensioenadministraties! De modules in het kader van de Uniforme Rekenmethodiek in de Idella Finance Suite zijn productierijp en klaar voor gebruik door pensioenfondsen en -uitvoerders.

Lees meer

PPT-700x467.jpg

Nieuws

People’s Pension Trust wint meerdere awards

Visma Idella is trots op het feit dat haar klant People’s Pension Trust Ghana twee awards is toegekend op de 2e editie van de Ghana Accountancy & Finance Awards (GAF Awards). PPT Ghana won in prijzen in de categorieën ‘Best Corporate Trustee-Informal Sector’ en ‘Best Corporate Trustee-Education and Sensitization’ en onderscheidde zich hiermee van haar concurrenten.

Lees meer

Visma-Group-700x467.jpg

Nieuws

Idella sluit zich aan bij Visma Group

De Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië en de Benelux, heeft 100% van de aandelen verworven van Idella, een van de toonaangevende leveranciers van financiële software en diensten voor pensioenfondsen, banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

Lees meer

3-miljoen-700x467.jpg

Nieuws

Idella bereikt ruim 3 miljoen consumenten

Door de toenemende vraag naar software, SaaS en BPO-oplossingen voor de financiële sector heeft Idella het afgelopen kwartaal de magische grens van 3 miljoen deelnemers en rekeninghouders doorbroken.

Lees meer

DNB.jpg

Nieuws

Overeenkomst DNB en Idella over 'right to examine'

Volledig in lijn met de trend om diensten in de cloud onder te brengen, heeft De Nederlandsche Bank (DNB) met een aantal grote cloudproviders afspraken over dienstverlening aan financiële instellingen gemaakt.

Lees meer