Welke informatie hebt u nodig om een gestructureerde overgang naar het nieuwe stelsel te maken? Welke rol speelt de samenstelling van uw populatie in het maken van keuzes? Welke kenmerken van uw pensioenfonds zijn bepalend voor het nemen van beslissingen? Momenteel is elk pensioenfonds in Nederland bezig met deze vragen. Maar meestal wel op een hoogover-niveau. Adviesbureaus laten er allerlei consultants op los en zij draaien overuren.

Visma Idella keert het vraagstuk om. Wij starten met de praktijk om de theorie dáár te toetsen. ‘Leren door te doen,’ heet dat. Hoe we dat realiseren? Met onze Experience Labs.

Nieuwe pensioenwereld in lab-setting

Praktische inzichten doet u alleen op in een praktijkomgeving: de Experience Labs van Visma Idella. In een letterlijke lab-setting onderzoeken we samen met onze klanten simulaties van de nieuwe pensioenwereld. U beleeft hoe het er straks daadwerkelijk aan toegaat. In ons flexibele model experimenteert u met verschillende scenario’s. U ziet de concrete resultaten van bepaalde keuzes. Zo krijgt u de input die u nodig hebt om beslissingen op hoogover-niveau te nemen.

Aan de knoppen draaien

“Hanteren we een premiepercentage van 20 procent óf 25 procent?” Stel, u kampt met deze vraag. In de Experience Labs berekent u beide opties. Zo ziet u de effecten van de keuzes die u te maken hebt. Het mooie is dat u alle varianten kunt doorrekenen. U draait aan verschillende knoppen om alle mogelijkheden te testen.

‘Vallen en opstaan’ is het motto. Want in deze fase doet vallen nog geen pijn. Glijdt u uit, dan gebeurt dat immers slechts in een simulatie. Een stuk veiliger dan in de nieuwe pensioenrealiteit van 2027! Vooral ook wanneer het gaat om keuzes omtrent uw mate van risicobereidheid. Rondom dat onderwerp kunt u eveneens tests uitvoeren. Houdt u oud en jong dicht bij elkaar? Of wilt u dat jongeren rendement inleveren zodat iedereen minder risico loopt? In de Experience Labs rekent u door wat deze keuzes in de praktijk betekenen.

Deze aanpak helpt u bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Zo bereikt u makkelijker het gewenste eindresultaat: evenwichtigheid voor de hele fondspopulatie.

Klaar om te experimenteren?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze Experience Labs.