Visma Idella is verheugd om aan te kondigen dat Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA), heeft gekozen voor Visma Idella als nieuwe pensioenuitvoerder. Deze samenwerking luidt een nieuw tijdperk in voor SPOA en is een cruciale stap richting een geavanceerde en flexibele pensioenregeling, volledig in lijn met de Wet Toekomst Pensioenen.

Naar een beter afgestemd pensioen- en beleggingsbeleid voor apothekers 

Deze beslissing komt voort uit een grondige evaluatie van de huidige en toekomstige behoeften van SPOA-deelnemers. Het illustreert het streven van het fonds om optimale pensioenvoorzieningen te bieden binnen de nieuwe pensioenregeling.
In nauwe samenwerking met Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA) heeft SPOA geconcludeerd dat de keuze voor een flexibele pensioenregeling een optimaal afgestemd pensioen- en beleggingsbeleid voor apothekers zal realiseren.

Toekomstbestendige pensioenstraat 

Renee Bies, verantwoordelijk voor Strategic Sales bij Visma Idella, licht toe: “In 2025 verwelkomen wij SPOA als tiende fonds in onze digitale pensioenadministratie. Naast enkele ondernemingspensioenfondsen en Algemeen Pensioenfondsen, sluit SPOA als tweede beroepspensioenfonds naadloos aan bij onze ambities in de pensioensector."
Na de eerste implementaties in 2023, blijven wij samen met de fondsen bouwen aan een technologisch geoptimaliseerde en toekomstbestendige pensioenstraat. Deze ondersteunt zowel opgebouwde FTK-rechten als nieuwe SPR- en FPR-regelingen in de WTP. Onze focus ligt op de inzet van hoogwaardige technologie, gericht op de deelnemer, en de uitlegbaarheid van het nieuwe pensioenstelsel.

De beste toekomstige oplossing voor pensioenfonds SPOA

Mariëtte van de Lustgraaf-Wielens van SPOA benadrukt: “De introductie van de Wet toekomst pensioenen en de nieuwe flexibele pensioenregeling vereisten een heroriëntatie op de uitvoering van de door BPOA gekozen pensioenregeling. In Visma Idella hebben we een partner gevonden die niet alleen onze visie deelt, maar ons ook de beste toekomstige oplossingen biedt voor ons pensioenfonds en de deelnemers.”

Naadloze overgang naar de toekomst

Vanaf 1 januari 2025 neemt Visma Idella de rol van pensioenadministrateur voor SPOA op zich. De overgang naar de nieuwe pensioenregeling staat voor SPOA gepland op 1 januari 2026.
Visma Idella en SPOA kijken uit naar een vruchtbare samenwerking, gericht op innovatie, transparantie en de beste pensioenoplossingen voor apothekers.

Lees hier het bericht van SPOA