De preferred partners binnen ons ecosysteem bieden niet alleen specifieke dienstverlening maar ook state-of-the-art software. Met onze software – de Visma Idella Product Suite (VIPS) – is het voor pensioenfondsen mogelijk om aanpassingen te configureren en is zelf programmeren niet nodig. En door slimme koppelingen (API’s) met onze preferred partners kunnen pensioenfondsen snel aan de slag en blijft de veiligheid rondom gegevensuitwisseling gegarandeerd. Maar de combinatie van ons ecosysteem en VIPS kent nog meer voordelen. Benieuwd?

VIPS personaliseren met passende services en software

VIPS is een generiek softwareplatform. Wat betekent dat al onze pensioenfondsen gebruikmaken van hetzelfde systeem, waarin zelfadministerende pensioenfondsen kleine aanpassingen kunnen configureren en VIPS toesnijden op de regeling en behoefte van het pensioenfonds.

Door gebruik te maken van de dienstverlening en software van onze preferred partners, maakt het pensioenfonds ook gebruik van de integrale koppeling tussen VIPS en de betreffende preferred partner. Denk daarbij aan pensioenadministratie- en digitale archiefsystemen. Maar ook aan het uitbesteden van excasso, oftewel het uitbetalen van pensioenen.

Ons ecosysteem biedt altijd actuele service en software

Wanneer pensioenfondsen kiezen voor een preferred partner binnen ons ecosysteem, zijn zij verzekerd van kwaliteit, zekerheid en veiligheid. Want Visma Idella selecteert alleen partners met aantoonbare kennis en ervaring en de juiste mentaliteit. De proactieve houding van onze preferred partners maakt dat onze pensioenfondsen altijd toegang hebben tot de meest actuele en geavanceerde service en software. Die daarbij voldoen aan hoge veiligheidseisen. En omdat onze processen naadloos op elkaar aansluiten, worden gegevens snel en secuur uitgewisseld.

Snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen en voldoen aan veiligheidseisen

Een ecosysteem is een dynamisch concept; het groeit en beweegt mee met de actuele behoeften vanuit markt. Daarnaast voldoen de dienstverlening en software van Visma Idella en haar preferred partners altijd aan huidige wet- en regelgeving en aan belangrijke veiligheidseisen van De Nederlandsche Bank (DNB) en andere toezichthouders.

Omdat onze pensioenfondsen gebruikmaken van een eenduidig softwareplatform, kunnen updates en aanpassingen snel worden doorgevoerd, waardoor iedereen direct toegang heeft tot de meest recente versie van VIPS, inclusief security updates. Snel kunnen schakelen is cruciaal in het huidige pensioenlandschap, waar ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen en waarbij datakwaliteit en security steeds belangrijker worden. Visma Idella en haar preferred partners houden elkaar scherp, waardoor de pensioenuitvoering binnen ons ecosysteem altijd voldoet aan de meest actuele eisen.

Visma Idella biedt via VIPS altijd de meest actuele oplossingen. Benieuwd wat wij voor jouw pensioenfonds kunnen betekenen? Check www.visma-idella.nl voor meer informatie of neem contact met op met Erwin Frank via [email protected] of [email protected]