Visma Idella klaar voor landing nieuw pensioenstelsel

Visma Idella is klaar om de uitwerking van het pensioenakkoord in het VIPS-platform te laten landen. Het VIPS-platform, waarmee al voor ruim 3,2 miljoen Nederlanders de pensioenadministratie wordt gevoerd, wordt op specifieke punten doorontwikkeld om te voldoen aan het nieuwe pensioenstelsel.

Het VIPS-platform van Visma Idella wordt ingezet voor een breed scala aan pensioenregelingen. De twee nieuwe contract typen, zijnde Verbeterde Premieregeling en het Nieuwe Pensioencontract, worden al in hoge mate door het VIPS-platform ondersteund. 

Voor beide contract typen zijn namelijk al sterk gelijkende pensioenregelingen in het VIPS-platform ondergebracht. Als toekomstvast pensioenplatform voldoet VIPS al in hoge mate aan de kenmerken van het nieuwe pensioenstelsel. 

Maturity Dashboard

Het Maturity Dashboard van Visma Idella geeft inzicht in de substantiële technische en functionele reikwijdte van het VIPS-platform in relatie met de aanstaande verandering in het pensioenstelsel. Hierin ziet u voor welke specifieke componenten, functionaliteiten toegevoegd moeten worden voor het nieuwe pensioenstelsel en welke binnen het VIPS-platform al beschikbaar en bewezen zijn. 

 

Wanneer kunt u starten?

Per 1 januari 2022 zijn de aanvullende functies beschikbaar, waardoor Visma Idella  pensioenfondsen - en uitvoerders in staat stelt om de vernieuwing van het pensioenstelsel optimaal te benutten. 

Meer weten?

Wij gaan graag met u in gesprek over het nieuwe pensioenstelsel en de mogelijkheden voor u en uw deelnemers. Wij laten u graag zien wat het VIPS-platform voor uw pensioenadministratie kan betekenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Boi Weggeman (Sales) +31652614415 / [email protected]  
Janet Hulzebos (Customer Success) +31630442866 / [email protected]
 

Ontdek in onze vision paper hoe wij ons product hebben voorbereid op dat nieuwe stelsel, hoe wij u kunnen helpen te migreren van het oude naar het nieuwe stelsel en hoe regelingen in zijn te varen. 

Ontdek hier onze Vision Paper