Senior employee Disbursements Geert aan het woord: “Wij zijn altijd in beweging”

Een positieve impact maken op de samenleving met onze systemen en managed services: dát willen we graag bij Visma Idella. Onze afdeling Disbursements draagt bij aan een stukje sociale zekerheid door een duidelijk doel na te streven: altijd volledig, tijdig en correct uitkeren. Maar hoe is het eigenlijk om onderdeel te zijn van dit jonge team, dat zichzelf nog druk aan het uitbouwen is? Geert Dokman, senior employee Disbursements, licht een tipje van de sluier: “Wij hebben veel ambities en zijn altijd in beweging!”

“Door dit afwisselende werk leer en groei ik dagelijks”

Wat Geert vooral leuk vindt aan zijn functie is de diversiteit: “Elke maand zorg je dat de betalingen voor alle klanten op tijd gedaan worden. Maar omdat we een team in opbouw zijn, doe je veel meer. Het komt voor dat ik op één dag een rapportage opstel, een nieuwe collega inwerk, bij een sollicitatiegesprek zit en voorbereidingen tref voor aankomend excassowerk. Ik moet nu ook delegeren en dat is best nieuw voor mij! Maar door deze afwisseling leer en groei ik dagelijks. Daar haal ik veel voldoening uit. En wat ik ook heel mooi vind, is dat het team zichtbaar ergens naartoe werkt en uitbreidt.” 

“Je bent het contactpunt van klanten in het operationele proces”

Dat klanten steeds tevredener worden, vindt Geert ook goed om te zien. “Wij werken met veel capaciteit en toewijding voor hen,” vertelt hij. “Er rust best veel verantwoordelijkheid op ons. Toen ik hier kwam werken, werd ik bijvoorbeeld meteen op een key account gezet. Na enkele maanden samengewerkt te hebben, wil die klant nu verlengen. Deze functie behelst dus veel meer dan het doen van de excassoadministratie. Je biedt klanten begeleiding bij het maken van bepaalde keuzes en bent hun contactpunt in het operationele proces. Het onderhouden van de relatie is een belangrijk onderdeel van je werk. Ik voer bijvoorbeeld wekelijks overleg met mijn klant. Zo ontstaat er in de loop der tijd een vertrouwensband.”

“We werken goed samen en denken in processen”

Hoewel klanten verdeeld worden over de teamleden, staat een goede samenwerking binnen het team centraal. “We voelen ons samen betrokken en verantwoordelijk,” legt Geert uit. “Soms lopen de zaken niet helemaal zoals verwacht en dan moet je stressbestendig zijn. Je wilt immers uiterst nauwkeurig omgaan met het geld van mensen die op een maandelijks inkomen rekenen. Je moet een bepaalde sensitiviteit hebben om te begrijpen hoe belangrijk dat is.”

Een andere eigenschap die cruciaal is? “Denken in processen. Je verricht geen op zichzelf staande administratieve handelingen. Het is essentieel dat je alle stappen in het proces overziet en snapt hoe die relateren aan de behoefte van je klant. Ook denken wij regelmatig na over mogelijke optimalisaties. Ons team staat nog best in de steigers, dus er is volop ruimte voor ondernemerschap. Als je ideeën voor verbeteringen hebt, zijn die hier altijd welkom!”

Meebouwen en meegroeien?

Werk jij goed onder druk en bouw je graag mee aan dit innovatieve, enthousiaste team? Bekijk onze vacatures en reageer op de functie die jou helpt te groeien.

Wil jij ook onderdeel worden van onze Visma familie?

Bekijk dan snel onze openstaande vacatures. Wie weet tot snel!