Pensioen NL Cariben

Ook in Caribisch Nederland zijn deelnemers en verzekerden op zoek naar financiële zekerheid. Naast de overeenkomsten zijn er ook verschillen met de Nederlandse markt. Om die reden bieden wij onze pensioenadministratie-oplossingen ingebed in een gedegen control framework  via een eigen permanente vertegenwoordiging in de Caribbean aan. 

Pensioenfondsen, -uitvoerders en verzekeraars bieden wij Software diensten (SaaS) die zijn ontwikkeld met de deelnemer en gebruiker voor ogen en gericht op een kosteneffectieve uitvoering. 

Gebruiksgemak en heldere portalen resulteren in hoge klanttevredenheid.

SaaS

Wij combineren rijke functionaliteit met workflows zodat processen sneller en efficiënter verlopen. Gebruiksvriendelijke portalen ontsluiten de pensioenadministratie voor deelnemers, werkgevers en de backoffice. Met behulp van Business Intelligence analyseert u data en rapporteert u probleemloos.

Aan de hand van geoptimaliseerde ontwikkel- en securitystandaarden zoals het Visma Cloud Delivery Model (VCDM) en Visma Application Security Program (VASP) behoort onze pensioenoplossing tot de meest efficiënte en veilige keuze ter wereld. We sluiten hierbij aan op het DNB Toetsingskader Informatiebeveiliging. Deze Good Practice geeft handvatten aan instellingen die onder toezicht van DNB staan. Handvatten zoals beheersingsmaatregelen, waarmee deze instellingen kunnen voldoen aan de wettelijke bepalingen om de integriteit, voortdurende beschikbaarheid en beveiliging van de geautomatiseerde gegevensverwerking te waarborgen. De meeste, zo niet alle, beheersingsmaatregelen worden ook door de lokale toezichthouders op de NL Cariben geadviseerd. 

De voordelen

  • Schaalbare Cloud-Based IT-architectuur voor alle pensioenadministraties en -regelingen.
  • Optimaal in te passen in uw IT-ecosysteem.
  • Security conform de meest actuele standaarden en ISO-gecertificeerd.
  • 24 x 7 beschikbaar inclusief support voor eventuele incidenten.
  • Volledige deelnemers en werkgeversadministratie.
  • Altijd up-to-date software die voldoet aan wet- en regelgeving.
  • Uitgebreide terugwerkende kracht functionaliteit inclusief verantwoording en audit trail.
  • Assurance verklaringen voor infrastructuur, onderhoud en beheer, aan de hand van toetsingskader (58 COBIT controls) van De Nederlandsche Bank en de lokale toetsingskaders CBA en CBS.
  • Modulaire opbouw: integrale oplossing met onze óf uw eigen portalen (headless).

 

Meer over Visma Idella Product Suite      Contact

Communiceren

Onze samenleving digitaliseert. Deelnemers en polishouders verwachten dat hun pensioenfonds, verzekeraar of bank hen op toegankelijke en heldere wijze informeert over hun persoonlijke financiële situatie en mogelijkheden. Visma Idella biedt tal van oplossingen om deze informatie wens in te vullen, zoals bijvoorbeeld:

Calculeren

 Visma Idella biedt diverse kant-en-klare calculatiemodules waarmee met hoge performance, complexe berekeningen uit grote hoeveelheden data worden gegenereerd. Bijvoorbeeld voor DB- en DC-URM berekeningen, maar ook voor grootschalige scenario analyses ten behoeve van beleidsanalyse en
-advies en besluitvorming. 

Ook is VIPS Futurama beschikbaar voor organisaties die in eigen beheer calculatiemodules willen ontwikkelen. VIPS Futurama biedt naast calculeren ook de mogelijkheid om met deelnemers te communiceren en hen te informeren.