Het samenwerkingsverband, Experience Lab Pensions wint tijdens het PensioenPro jaarcongres op 17 maart 2022 de Innovatie Award.

‘Nuttig om op deze manier gezamenlijk op te trekken om de gevolgen van het nieuwe stelsel inzichtelijk te maken’, aldus de jury. 

We feliciteren Pensioenfonds Medewerkers Apotheken en Pensioenfonds Wolters Kluwer en de overige Lab deelnemers onder wie Pensioenfonds Rail & OV, Bpf HiBiN en BPf Waterbouw.

Uit het Juryrapport:
In het Experience Lab Pensions onderzoeken pensioenfondsen in een online pensioenomgeving hoe de solidaire premieregeling in de praktijk gaat werken om vanuit deelnemersperspectief de effecten te analyseren. Voor het eerst in de geschiedenis onderzoekt de pensioenmarkt zo samen met een Fintech hoe pensioensoftware van de toekomst eruit moet komen te zien. De jury vindt dit een interessante samenwerking, mede vanwege de analyse vanuit deelnemersperspectief.

Als initiator van het Lab faciliteert Visma Idella in het 2e kwartaal 2022 het Experience Lab 2.0 voor geïnteresseerden.