Lifetri heeft voor het opschalen van haar bedrijfsvoering, inclusief uitkeringen, gekozen voor het nieuwe en moderne IT pensioenplatform VIPS van Visma Idella. De klantbediening blijft bij Lifetri. Visma Idella verzorgt per 1 januari 2022 de IT pensioenadministratie inclusief het beheer.

De transitie naar het nieuwe pensioenstelsel stelt de sector voor grote uitdagingen. Pensioenfondsen vragen de gerenommeerde verzekeraar Lifetri in toenemende mate naar mogelijkheden de aanspraken van deelnemers te garanderen en desgewenst aanvullend de pensioenuitkering permanent te indexeren. In de oriëntatie naar de beste partner met bewezen technologie heeft Visma Idella aangetoond met haar schaalbare en flexibele oplossingen actief bij te kunnen dragen aan de ambities van Lifetri.

Met de keuze voor het VIPS platform van Visma Idella zijn de klanten van Lifetri verzekerd van de continue verbetering van de dienstverlening, innovatie en veilige, digitale communicatie. Lifetri is daarmee goed voorbereid op de verhoogde interesse van pensioenfondsen, dat verder aangewakkerd is door de verbeterde dekkingsgraden en structurele kostenverlagingen voor de uitvoering.

Rutger Zomer, COO Lifetri Groep

“Lifetri heeft als relatief nieuwe verzekeraar de pensioenaanspraken van Klaverblad en Allianz Nederland overgenomen. Naar verwachting gaan vele pensioenfondsen in de komende jaren dit voorbeeld volgen. Gelet op de ambitie van Lifetri moet de administratieve oplossing schaalbaar zijn en flexibel het groeitempo kunnen realiseren. In het selectieproces heeft Visma Idella aangetoond dat nieuwe klanten snel en beheersbaar tegen beperkte kosten aan het administratieplatform toe te voegen zijn. Wij zijn er van overtuigd dat Visma Idella de partij is die een goede invulling kan geven aan de kwaliteit van de administratie en de communicatie voor onze bestaande en nieuwe klanten."

Pauline Frens - Managing Director Visma Idella

"Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met Lifetri. Ook voor de administratie en distributie van gesloten portefeuilles geloven wij in ons partnership en richten wij ons op het bereiken van maximaal resultaat voor deelnemers in het nieuwe pensioenstelsel. Met de toevoeging van Lifetri aan ons eco-systeem bieden wij een alternatieve oplossing aan bedrijfspensioenfondsen die niet kunnen of willen invaren en meer naar gegarandeerde rechten bewegen”.

Meer informatie

Over Lifetri

Tot de Lifetri Groep behoren Lifetri Levensverzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, met circa 550.000 polishouders. Lifetri is onderdeel van Sixth Street Partners (SSP) portefeuille, een wereldwijd opererende organisatie met financiële- en investeringsactiviteiten en meer dan USD 47 miljard vermogen onder beheer. De investeerders van SSP zijn veelal financiële dienstverleners, meest pensioenfondsen, met een sterke behoefte en visie op stabiele lange termijn beleggingen.

Lifetri helpt met het structureel ondervangen van de rentevolatiliteit of stijgende inflatie. Tegelijkertijd ontzorgt Lifetri bij het geruisloos migreren en voortzetten van de dienstverlening waarbij een goede, digitale service aan klanten van essentieel belang is. In 2022 hebben meer dan 200 klanten Lifetri met gemiddeld 4.7 op 5 sterren op het onafhankelijke Google review gewaardeerd. Lifetri kan dat doen dankzij een ervaren managementteam, een zeer sterke lange termijn kapitaalsbasis en een ervaren aandeelhouder met veel beleggingsexpertise. Kijk op Pensioen Pro Insights of Lifetri.nl voor meer informatie.

Over Visma Idella

Visma Idella, onderdeel van de Visma Group, biedt innovatieve software en services ten behoeve van de financiële sector in Nederland. Hierbij ligt de focus op pensioenen, beleggen en uitkeren. Dit doet Visma Idella voor meer dan 500 klanten, waarbij ze ruim 4 miljoen Nederlanders bedient. Met innovatieve ‘SaaS-preferred’ oplossingen ontzorgt Visma Idella (pensioenfonds)besturen, uitvoeringsorganisaties, verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen op het gebied van IT en Operations. Haar motto is: ‘We enable people to secure their financial future’. Kijk op www.visma-idella.nl voor meer informatie.

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 32 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.