Visma, Europees leider in bedrijfsoplossingen in de cloud, neemt pensioencommunicatie-specialist ActuIT over. Met deze overname voegt marktleider Visma Idella waardevolle actuariële componenten en een pensioenplanner toe aan haar financiële ecosysteem.

Met de komende veranderingen in het Nederlands pensioenlandschap krijgen deelnemers steeds meer eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. Het is de plicht en uitdaging van financiële instellingen hen helder en juist te informeren, zodat zij de voor hen juiste keuzes kunnen maken. Met de overname van ActuIT voegt Visma Idella de dimensie ‘Morgen’ toe aan de reeds bestaande pensioenoplossingen voor ‘Vandaag’ en ‘Gisteren’.

Veel pensioenfondsen en -uitvoerders bieden hun deelnemers inzicht in hun toekomstig pensioen via op maat gemaakte pensioenplanners. Als marktleider van online individuele pensioencommunicatie bedient ActuIT meer dan 8 miljoen deelnemers in Nederland.

Pauline Frens - Managing Director Visma Idella:
"Met deze overname versterkt Visma Idella haar positie ten opzichte van de concurrentie. Wij bieden als enige de route naar een veilige haven om de herziening van het pensioenstelstel te doorstaan. Pensioenfondsen- en uitvoerders kunnen optimaal inspelen op de mogelijkheden die de nieuwe premieovereenkomsten bieden aan hun deelnemers. Om onze gezamenlijke klanten en prospects nog beter te bedienen integreren wij in 2022 de bedrijfsactiviteiten van ActuIT”.

Chris Vrolijk en Dirk Kuijpers - oprichters ActuIT:
"Om de waarde en kracht van onze innovatieve software nog meer tot hun recht te laten komen en nog meer bij te dragen aan de transitie van de Nederlandse pensioensector, bundelen we onze krachten met Visma Idella bij wie ons en onze collega's een warm welkom wacht."

Geavanceerde producten voor pensioen en financial planning
Met de overname breidt Visma Idella de reikwijdte van haar portfolio voor de pensioen-, beleggings- en excasso-dienstverlening aanzienlijk uit. Voor financiële instellingen komt een een actuariële calculatietool voor real time scenario analyses en projecties beschikbaar. Ook komt een nieuwe financieel planningstool beschikbaar, die klanten van financiële instellingen een totaalinzicht in hun financiële huishouding biedt.

ActuIT wordt overgenomen door Visma, waarna de bedrijfsactiviteiten zullen worden geintegreerd binnen Visma Idella. Het huidige management gaat over naar Visma Idella. Zij blijven samenwerken met alle aanbieders van pensioenadministratiesoftware en worden actief betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Visma Idella productlijnen.

Meer informatie 

Over ActuIT 

ActuIT biedt innovatieve oplossingen die de communicatie over pensioen of andere financiële producten makkelijker maken. Dit doet ActuIT door middel van hun eigen op maat gemaakte pensioenplanners. Hiervoor worden vakgebieden IT, communicatie en actuariaat met elkaar gecombineerd.

Over Visma Idella 

Visma Idella, onderdeel van de Visma Group, biedt innovatieve software en services ten behoeve van de financiële sector in Nederland. Hierbij ligt de focus op pensioenen, beleggen en uitkeren. Dit doet Visma Idella voor meer dan 500 klanten, waarbij ze ruim 4 miljoen Nederlanders bedient. Met innovatieve ‘SaaS-preferred’ oplossingen ontzorgt Visma Idella (pensioenfonds)besturen, uitvoeringsorganisaties, verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen op het gebied van IT en Operations. Haar motto is: ‘We enable people to secure their financial future’. Kijk op www.visma-idella.nl voor meer informatie.

Over Visma 

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 32 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Meer informatie 

Pauline Frens - Managing Director - Visma Idella
E:[email protected]
T: 06-30252464