Visma Idella, leverancier van cloud based systemen voor pensioen-, beleggings- en uitkeringsadministraties, neemt eBenefits over. eBenefits is een online platform voor pensioencommunicatie en gegevensuitwisseling dat pensioenfondsen en verzekeraars inzetten voor contact met werkgevers en deelnemers. Visma Idella sluit de software aan op huidige applicaties. Zo profiteren pensioenuitvoerders van een geïntegreerde oplossing voor pensioenadministratie en -communicatie richting de werkgevers en deelnemers.

eBenefits (opgericht in 2007) richtte zich aanvankelijk op de intermediaire markt. Toen die in zwaar weer dreigde te komen vanwege het provisieverbod per 1 januari 2013 is de focus verlegd naar verzekeraars en PPI’s. Er ontstond een samenwerking met pensioenuitvoerder Inadmin die backofficesoftware had maar geen oplossing voor klantcommunicatie. eBenefits is door de samenwerking uitgegroeid tot een compleet communicatieplatform voor alle partijen in de pensioensector'.

5 miljoen gebruikers

Het platform heeft functies voor offreren, beheren, berekenen, wijzigen en communiceren van financiële producten. eBenefits integreert met elk backofficesysteem en realiseert zo een soepele gegevensuitwisseling. Ruim 1,1 miljoen gebruikers hebben toegang tot het platform. Tezamen met de bestaande dienstverlening voor pensioen- en uitkeringenadministratie van Visma Idella, zal de combinatie voor meer dan 5 miljoen Nederlanders een essentieel onderdeel van de oudedagsvoorziening zijn.

Toenemende focus op compliance

eBenefits heeft als doelstelling om uit te groeien tot het beste pensioencommunicatieplatform van Nederland. Dat gaat verder dan gebruiksgemak, slimme functies en soepele gegevensuitwisseling. De wetgeving stelt steeds hogere eisen aan compliance, risicomanagement en security. Voor kleinere softwarebedrijven is het niet meer realistisch om aan alle eisen te voldoen. Daarom heeft eBenefits besloten zich aan te sluiten bij Visma Idella.

“Visma Idella en eBenefits vormen een perfecte match”, zegt Stefan Bosma, oprichter en ceo van eBenefits. “Wij hebben een uitgebreid pensioencommunicatieplatform en Visma Idella heeft behalve systemen voor pensioen- en uitkeringenadministratie ook de kracht om te voldoen aan de continu veranderende eisen van wet- en regelgeving en gegevensbeveiliging. Zo kunnen we veel meer impact maken dan als klein softwarebedrijf. We bedienen nu 1,1 miljoen deelnemers, maar nu we onderdeel zijn van Visma Idella kunnen we een volledig schaalbare oplossing creëren die miljoenen deelnemers kan bedienen. Bovendien zijn we nu in staat beter invulling te geven aan onze missie: uitgroeien tot het beste pensioencommunicatieplatform van Nederland.”

Keuzevrijheid

eBenefits sluit aan op de systemen van Visma Idella maar blijft als los pensioencommmunicatieplatform verkrijgbaar. Dit om pensioenuitvoerders keuzevrijheid te bieden: een geïntegreerde suite of best-of-breed oplossingen.

Pauline Frens, Managing Director van Visma Idella. “We zijn blij en trots dat eBenefits aansluit bij Visma Idella. Samen bieden we de pensioensector onovertroffen expertise van het oude en nieuwe stelsel. Dit is cruciaal in de communicatie over wat de stelselherziening betekent voor deelnemers. Pensioenaanbieders kunnen rekenen op onze toekomstgerichte software die de administratie efficiënt maakt en de communicatie richting werkgevers en deelnemers optimaliseert.”

eBenefits blijft met het huidige team van 15 medewerkers de bedrijfsactiviteiten voortzetten vanuit hun kantoor in Gouda. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

Meer informatie 

Pauline Frens - Managing Director - Visma Idella
E:[email protected]
T: 06-30252464