Pensioenfonds Rail & OV kiest voor voortzetting van de samenwerking met Visma Idella. In 2024 gaat Pensioenfonds Rail & OV over op het nieuwe VIPS Pensions as a Service platform van Visma Idella. De werkgevers- en deelnemersadministratie draait nu nog op het on-premise systeem van Visma Idella, maar gaat volledig naar een cloudomgeving.

Met het systeem VIPS Pensions as a Service zorgt Visma Idella ervoor dat Rail & OV in staat wordt gesteld om de kwaliteit van de pensioenuitvoering verder te verbeteren. Dit doet Visma Idella onder andere door te werken met een hoge STP-graad in de uitvoering, uitgebreide configuratie-settings, een krachtige reken-engine en selfservice-mogelijkheden voor alle betrokkenen via portalen. Voor pensioencommunicatie zullen de recent door Visma Idella geacquireerde eBenefits worden aangewend.

Pauline Frens, Managing Director Visma Idella - “We werken al jarenlang samen met Pensioenfonds Rail & OV en zijn enorm verheugd dat zij voor ons hebben gekozen. We hebben er vertrouwen in dat we een goede toekomstvaste oplossing bieden waarmee Rail & OV een grote stap voorwaarts maakt en de deelnemer centraal stelt en optimaal kan bedienen. Ik kijk erg uit naar de verdere samenwerking.”

Walter Mutsaers, voorzitter uitvoerend bestuur Rail & OV: “Wij staan bekend als een pensioenfonds dat heel toegankelijk en persoonlijk communiceert met deelnemers en werkgevers. Het nieuwe systeem van Visma Idella biedt ons de mogelijkheid om dit nog verder uit te bouwen. Met het oog op de transitie naar een nieuwe pensioenregeling is dit een belangrijke stap.”