_DSC3421 copy.jpg

Onze pensioenplanners 

Met een pensioenplanner krijgen deelnemers direct inzicht in hun persoonlijke financiële situatie. Via een website krijgen deelnemers inzage in hun opgebouwde en bereikbare pensioenaanspraken. Op basis daarvan kunnen ze onderzoeken wat de financiële gevolgen zijn van de keuzemogelijkheden die het pensioenreglement hen biedt. Bijvoorbeeld de gevolgen van deeltijdpensioen, eerder of later met pensioen gaan, of het omzetten van ouderdomspensioen in een hoger nabestaandenpensioen.

De afgelopen jaren ontwikkelde Visma Idella/ActuIT ruim 80 pensioenplanners in diverse soorten en maten. Afnemers zijn gerenommeerde partijen als het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, Blue Sky Group, TKP Pensioen en AZL.

Naast de pensioenplanner ontwikkelt Visma Idella tal van informatieve varianten. Bijvoorbeeld een levensloopplanner of een profielwijzer. Maar ook een vergelijkingssite, waarop de deelnemers hun pensioen niveau volgens hun oude en aanstaande nieuwe pensioenregeling kunnen vergelijken.

Onze planners bieden uw organisatie de volgende voordelen:
  • Een exacte en foutloze weergave van individuele pensioenaanspraken;
  • Een beter begrip van de regeling door de deelnemers;
  • Een afname van het aantal vragen over pensioenberekeningen;
  • Een professionele website met een betrouwbare uitstraling.

In de meeste gevallen bouwt Visma Idella voor haar klanten de regeling exact in, desgewenst inclusief een opmaak die aansluit op de huisstijl van het fonds of de uitvoerder. Ook bestaat de mogelijkheid voor organisaties om zelf planners te bouwen met gebruik van VIPS Futurama.