_DSC1676 copy.jpg

Uniform Pensioen Overzicht (UPO)

VIPS Futurama is een zeer geschikt platform voor het maken van Uniforme Pensioenoverzichten (UPO’s) en andere persoonlijke documenten. 

Het gehele proces van het uitlezen van de datagegevens tot en met de verzending van de UPO’s wordt ondersteund en uitgevoerd met VIPS Futurama, waarbij de volledige controle over het proces bij de opdrachtgever ligt. Desgewenst is het mogelijk om VIPS Futurama op onderdelen van het bestaande proces in te zetten. 

Door het koppelen van VIPS Futurama aan uw back-office zijn rechtstreeks brieven te genereren die worden gevuld vanuit de pensioenadministratie. De opdrachtgever heeft controle over alle processtappen en bepaalt zelf hoe de gegevens aan uw eindgebruiker weergegeven worden. Klant- of fondsspecifieke templates worden gevuld met individuele deelnemer informatie, eventueel verrijkt met grafieken of extra berekeningen.

Met behulp van VIPS Futurama worden de jaarlijkse UPO's van ruim een kwart miljoen Nederlanders gegenereerd en gedistribueerd. 

De voordelen van VIPS Futurama:
  • Een sterk verminderde foutkans;
  • Een flinke tijdswinst over het gehele proces;
  • Minder afhankelijkheid van andere partijen;
  • Extra digitale mogelijkheden zoals individuele grafieken;
  • Inzet op enkel en alleen de gewenste processtappen.

 

Overige persoonlijke documenten

Met behulp van VIPS Futurama is het mogelijk om ook andere documenten dan UPO's aan te maken en digitaal beschikbaar te stellen. Als onderdeel van de digitale communicatie hebben deelnemers toegang tot documenten die in hun digitaal archief staan. Ook zijn deze documenten te downloaden en alle opvragingen worden gelogd. Deze functionaliteit is te integreren in een bestaande website, deelnemersportaal en/of pensioenplanner. Met de inzet van de Futurama Webservice zijn koppelingen met diverse dossiersystemen snel te realiseren.

De voordelen van persoonlijke documenten op een rij:
  • Heel gemakkelijk te koppelen aan uw dossiersysteem;
  • Volledige vrijheid in de visuele presentatie van de documenten;
  • Monitoring van het gebruik van de documenten;
  • Besparing op uitvoerings- en communicatiekosten.

_DSC1604 copy.jpg

Laat uw gegevens achter en ontvang onze UPO brochure