De migratie naar het nieuwe pensioenstelsel is complex en ingrijpend. Vragen doemen van alle kanten op. Dit bemoeilijkt het maken van een gecontroleerde, voorspelbare oversteek. Maar onmogelijk is het niet. In onze recente blogposts hebt u kunnen lezen dat de oplossing zich presenteert in een proces van vijf fases. De vorige keer bespraken we fase 1, ‘Analyse en verkenning’. Nu is het tijd ons te verdiepen in fase 2: de Solution Blueprint. Oftewel, de blauwdruk van een betrouwbare oplossing. Omdat deze behoorlijk veelomvattend is, wijden we de komende drie blogposts aan dit onderwerp. Vandaag: deel 1, waarin we vertellen hoe u de onzekere toekomst vol vertrouwen tegemoet treedt door voort te bouwen op een stevig fundament.

Hoe vindt u houvast in een heden zonder hapklare antwoorden?

In het nieuwe stelsel krijgt u te maken met nieuwe grootheden, processen en voorzieningen in uw administratie. Ingewikkeld? Absoluut.

Fondsbesturen moeten in gesprek met diverse partijen: sociale partners, een werkgever, hun uitvoerder en eventueel ook adviseurs. Ieder fondsbestuur staat voor een cruciaal vraagstuk: het is nú tijd om te bepalen welke rol en positie het fonds de komende decennia gaat vervullen.

“Wat is ons bestaansrecht?” “Is het fonds fit en competent genoeg om de transitie goed door te komen?” Dit soort vragen zijn aan de orde van de dag. Helaas zijn ze niet een-twee-drie te beantwoorden.

En als álles in beweging is, is het dan niet belangrijk om houvast te zoeken bij zaken die gewoon altijd goed zijn geweest? Niet voor niets luidt het gezegde: ‘If it ain't broke, don't fix it.’ Wij voegen daar graag aan toe: ‘Evolutie boven revolutie.’ Oftewel, denk na over een nieuwe oplossing, maar behoud datgene uit het verleden wat (functioneel) goed was. Helemaal opnieuw beginnen is meestal écht niet nodig.

Ons Transitie Comfort Programma (TCP) draagt hopelijk een steentje bij aan de complexe overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Waar fase 1 draaide om analyse en verkenning, gaat het in fase 2 om de blauwdruk van de oplossing.

Geen sloopwerk, maar bouwen op een stevig fundament: de pensioenadministratie

De behoefte aan volledig nieuwe oplossingen is een veelbesproken onderwerp in de pensioensector. Want zijn die nu wel écht noodzakelijk? Een aanbieder van pensioenadministratie-oplossingen die DC-regelingen ondersteunt, heeft de basisoplossing voor een nieuwe regeling eigenlijk toch al in huis?

Alles weggooien is in veel gevallen niet nodig. U hoeft de basis niet te slopen en opnieuw in elkaar te timmeren. Hebt u reeds een stevig fundament, dan kunt u hier liever op voortbouwen. Zo transformeert u geleidelijk naar een nieuwe technologie in een secure cloud-based oplossing.

Met de bestaande hoofdonderdelen van de Visma Idella Product Suite (VIPS) ondersteunen wij alle uitvoeringsvarianten van de nieuwe regelingen. Daarmee zijn oude investeringen, processen, kennisontwikkeling en competenties in uw organisatie gewaarborgd.
Benieuwd naar de zaken die u allemaal op uw fundament kunt bouwen? Houd de komende twee blogposts in de gaten (abonneer u hier op onze blogposts).

Direct aan de slag met het TCP of het Experience Lab Transitions? Neem gerust contact met ons op.

Rob Snelders
Programma Manager TCP